Halkskydd på i stan

Bor man i stan är man van att antingen ta bilen eller bussen till jobb och skola. Detta gäller såklart också när man ska till mataffären eller bara ska ta sig från punkt A till B.

Även fast man bor i stan och knappt går bör man ändå ha skyddskläder med reflex på kroppen och halkskydd på skorna, då dessa kan förhindra att man halkar när man går den korta biten till och från bussen eller bilen. Att ha på sig halkskydd borde fler ha, varje dag kommer det under vintermånaderna in ett tio till hundratal olycksfall där någon olyckligt har halkat medan de gått på trottoaren. Dagens halkskydd är smidigare än dem man hade förr i tiden, istället för att behöva köpa specialgjorda skor, köper man endast ett skydd gjort av gummi, som man drar på. Vissa varianter av denna typen av halkskydd går även att ha på sig inne i matbutiker och på bussen. Vilket gör de ännu smidigare för folk i storstan.

De varianter som inte går att ha på sig inomhus eller på bussar har alla stora och synliga dubbar, ta av dessa innan ni går in/på.

För er som tror att ni inte behöver halkskydd och anser att ni är försiktiga nog, kan nog få en rejäl överraskning när ni halkar på ytor som inte ser hala ut. Har ni då riktigt otur kan ni ladda och slå i bakhuvudet, något som kan vara dödsfarligt. Så sitt inte och fundera huruvida ni behöver halkskydd eller ej, utan bara köp ett par eller två.

Bor man på landet behöver man såklart också halkskydd (kanske mer på landet?), då det kanske inte saltas lika bra där. Det är också längre till närmaste sjukhus, så ifall man skulle ramla på landet kommer det ta längre tid för ambulansen att ta sig till olycksplatsen och tillbaka.