Hur länge skall man hålla på att laga en gammal bil?

Jag får börja med att säga att jag har aldrig någonsin haft en helt ny bil. Alla mina bilar har haft minst 8.000 mil på mätaren när jag har köpt dem och det har såklart både för- och nackdelar. Det är härligt att se priset när bilarna tagit sin största värdeminskning, men det är mindre härligt när man inser att ju äldre en bil blir, ju oftare är det något som som går sönder. Det hela blir lite av ett uthållighetsrace, hur länge orkar man reparera och när blir det för dyrt att hålla på med en gammal bil?

Det är guld att ha hjälp, det är platina att ha prisvärda reservdelar

Jag inser såklart att jag är lyckligt lottad som har vänner som är bättre på själva mekandet än vad jag är, men jag tror de flesta av oss har dem nånstans i umgänget. De gånger jag behöver hjälp så brukar en dags arbete på bilen följas av en grillkväll med massa god mat och dryck, det brukar göra mina vänner på bra humör. En annan sak som är viktig är ju att man hittar de delar man behöver till ett pris som man har råd med. Jag har gått på en och annan nit genom åren, men sedan jag hittade min favorit inom reservdelar bil  så har jag alltid känt att kvaliteten motsvarar det jag betalar.

Det mesta till de flesta märken och modeller

Jag har hittills bara kört svenskt och de har ett härligt utbud av reservdelar till Volvo och Saab, men när jag kollat runt lite på deras hemsida så kan jag ju se att de har reservdelar till i stort sett alla bilar som kör på svenska vägar. Om man bortser från de lyxigaste märkena.

Jag när nog en dröm om att en dag köpa mig en sprillans ny bil, men så länge min ekonomi ser ut som den gör så kör jag mina gamla bilar och ger dem den kärlek de behöver för att funka i många många mil.